请选择 进入手机版 | 继续访问电脑版
查看: 46|回复: 0

2020智慧树答案 英语语言学(江西师范大学) 最新知到章节测试答案

[复制链接]

6336

主题

6344

帖子

7693

积分

实习版主

Rank: 7Rank: 7Rank: 7

积分
7693
发表于 2020-9-26 09:15:39 | 显示全部楼层 |阅读模式

本站可预览答案为见面课、绪论、第一章、第二章。其余剩下的均需付费购买。

第一章 单元测试

1、判断题:
Linguistics studies particular language, not languages in general.
选项:
A:对
B:错
答案: 【

2、判断题:
Modern linguistics is mostly prescriptive, but sometimes descriptive.
选项:
A:对
B:错
答案: 【

3、判断题:
Language is used to record the facts, which is the informative function of language, also called ideational function in the framework of functional grammar.
选项:
A:对
B:错
答案: 【

4、判断题:
Sociolinguistics is the study of language in relation to society.
选项:
A:对
B:错
答案: 【

5、单选题:
If a linguistic study describes and analyzes the language people actually use, it is said to be _______. 
选项:
A:prescriptive
B:analytic 
C:descriptive
D:linguistic
答案: 【descriptive

6、单选题:
Which of the following is not a design feature of human language?
选项:
A:Arbitrariness
B:Displacement
C:Duality
D:Meaningfulness
答案: 【Meaningfulness

7、单选题:
Language is said to be arbitrary because there is no logical connection between _______ and meanings. 
选项:
A:sense
B:sounds
C:objects
D:ideas
答案: 【sounds

8、单选题:
Saussure took a(n) _______ view of language, while Chomsky looks at language from a ________ point of view. 
选项:
A:sociological…psychological
B:psychological…sociological
C:applied…pragmatic
D:semantic…linguistic
答案: 【sociological…psychological

9、多选题:
According to Jakobson, ___________ are the functions of language?
选项:
A:referential
B:conative
C:interpersonal 
D:metalingual
答案: 【referential;conative;metalingual

10、多选题:
Which of the following belongs to the main branches of linguistics?
选项:
A:Morphology
B:Semantics
C:psycholinguistics
D:phonetics
答案: 【Morphology;Semantics;phonetics

第二章 单元测试

1、判断题:
Phonology is concerned with how the sounds can be classified into different categories.

选项:
A:对
B:错
答案: 【

2、判断题:
Distinctive features of sound segments can be found running over a sequence of two or more phonemic segments.

选项:
A:对
B:错
答案: 【

3、单选题:
What is the difference between the fields of phonetics and phonology?

选项:
A:Phonetics is mostly concerned with the production of vowels and consonants, while phonology is more about phenomena such as tone.
B:Phonetics is the more general discipline concerned with all kinds of sounds, whereas phonology is specifically concerned with modern experimental methodologies.
C:Phonetics is concerned with historical data, whereas phonology is concerned with how language is actually spoken.
D:Phonetics is concerned with the physical and physiological aspects of sounds, while phonology is concerned with sounds as parts of language.

答案: 【Phonetics is concerned with the physical and physiological aspects of sounds, while phonology is concerned with sounds as parts of language.

4、单选题:
Question: Which of the following sounds is velar ?
选项:
A:r
B:A.

g


C:s

D:p
E:h
答案: 【A.

g

5、单选题:
Which of the following sounds is not alveolar?

选项:
A:t

B:s
C:d
D:f
答案: 【f

6、单选题:
Would it be useful to compare German and English when trying to establish how English was spoken in the past?

选项:
A:Yes, because they have a spelling that is very similar.
B:Yes, because English and German are related and each may have a more conservative pronunciation in some points.
C:Yes, because German is an older language than English.
D:Yes, because all languages were pronounced in similar ways in the more distant past.
E:No, because English is an older language than German.
F:No, because there is no archeological record about the relationship between the two languages.
答案: 【Yes, because English and German are related and each may have a more conservative pronunciation in some points.

7、单选题:
In German, the word 'Kind' (child) has the plural form Kind-er. In the letter d is actually pronounced as [t], but in the plural form one pronounces it as a [d]. Which phonological feature is involved in this alternation?

选项:
A:Velar
B:Manner of articulation
C:Voice
D:Place of articulation
E:Sonorant
答案: 【Voice

8、单选题:
English and German have relatively large vowel inventories. What reason does the discussion provide for this?

选项:
A:These languages tend to have a simpler syllable structure than other languages, and need more differences between vowels.
B:Earlier distinctions between long and short vowels developed into vowel quality contrasts in these languages.
C:Because of extensive language contact, these languages borrowed vowels from each other.
D:These languages have a long writing tradition, influencing the number of vowels that can be expressed.
E:These languages are relatively old and had more time to develop the vowel inventory.
答案: 【These languages tend to have a simpler syllable structure than other languages, and need more differences between vowels.

9、多选题:
How do features help us understand and explain the path of language acquisition?
选项:
A:Children use features to put sounds in rectangular tables.
B:Children do not acquire sounds, but rather features.
C:Children try to find out how speech sounds can be built up of features.
D:Children are slowed down by the need to learn difficult features.
E:Children become gradually aware of features.
答案: 【Children do not acquire sounds, but rather features.;Children try to find out how speech sounds can be built up of features.;Children become gradually aware of features.

10、多选题:
Which three of the following parameters are relevant for consonant sounds? Please check all that apply.

选项:
A:Place of articulation
B:Voicing
C:Structure of articulation
D:Manner of articulation
E:Restructuring
F:Height of articulation
答案: 【Place of articulation;Voicing;Manner of articulation

****如需查看完整版答案****    需支付 5 元辛苦整理费后可查看全部!立即购买


如有任何疑问,请直接加售后Q群:797453258,或直接在下方留言,保证第一时间处理

回复

使用道具 举报

您需要登录后才可以回帖 登录 | 立即注册 微信登录

本版积分规则

快速回复 返回顶部 返回列表